Nederlandsekop
Dutch French

Senegal

Senegal, gelegen op amper 6u vliegen vanuit Brussel en toch een wereld van verschil.  Een land dat veel te bieden heeft, waaronder een boeiende lokale cultuur en een manier om met dingen om te gaan waar velen van ons iets van zouden kunnen opsteken.
Het is een land dat verder staat dan sommige andere Afrikaanse landen, toch heeft het nog steeds te kampen met allerlei fundamentele problemen waardoor het zich niet verder kan ontwikkelen.  Hierbij denken we aan een tekort aan opleiding, werkgelegenheid, medische verzorging, voedsel, water,  geboorteregistratie, afvalverwerking, enzovoort.  De afgelegen dorpen op het platteland hebben hier het meeste onder te lijden.
Toch zijn de Senegalezen een heel warm en open volk, die nooit hun glimlach verliezen, een aanstekelijk enthousiasme hebben en van elke situatie, hoe moeilijk en erbarmelijk ook, het beste maken.

In het platteland zijn vele dorpen te vinden die hulp kunnen gebruiken, maar om op lange termijn hulp te kunnen aanbieden hebben wij ons in eerste instantie gericht tot één specifieke agglomeratie, namelijk Sinthiou M’Badane.  Deze agglomeratie is gelegen in de brousse dichtbij de stad M’Bour, op 80km van Dakar, en bevat meerdere kleinere dorpen.  
Het is in één van die dorpen dat wij o.a. de case de santé, het schooltje en een graanmolen hebben opgebouwd.  In het dorp er vlak naast hebben we, in samenwerking met de lokale associatie Pensées d’Ailleurs, een andere graanmolen geïnstalleerd.Copyright © 2017. All Rights Reserved.