Nederlandsekop
Dutch French

Lange termijn

Voorbeelden van de lange termijn projecten:

De case de santé: een soort van veldhospitaal met een vaste dokter en verpleegster waar de vele zieke kinderen en volwassenen dagelijks terecht kunnen voor de eerste medische hulp en aangepaste medicatie.   Een hele verbetering voor de gezondheid van de lokale bevolking aangezien het meest dichtbije hospitaal zich in M’Bour bevindt, op minstens 2u te voet. Onmogelijk voor iemand die ziek is.

In 2012 noteerden we nagenoeg 3.500 verzorgingen ! De kwaliteit van diensten zorgde voor erkenning en inschakeling in de programma's van de overheid.

De klaslokalen: hier worden een 90-tal kinderen tussen de 2 en 6 jaar onderwezen door twee gedreven leerkrachten.   De bedoeling is om de kinderen al een goede basis mee te geven waarop ze daarna verder kunnen bouwen.  Verandering kan enkel teweeggebracht worden met opleiding en daar willen wij aan meewerken

De 4x4 ambulance/ multifunctionele wagen: op het platteland moeten er dikwijls lange afstanden te voet worden afgelegd voor de aankoop van basisproducten of voor medische hulp waarvoor men in de case de santé geen hulp kan bieden.  Door de aanschaf van de 4x4 wagen verbeteren we de kwaliteit en de snelheid van deze hulpdiensten.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.