Nederlandsekop
Dutch French

Korte termijn

Voorbeelden van de korte termijn projecten:

Het kippenhok:  Om de vrouwen een bron van inkomsten te geven is het concept van het kippenhok uitgedacht.  Er werden stallingen op een omheind terrein gebouwd en kuikens aangekocht. Kuikens worden kippen, kippen brengen eieren voort die dan kunnen verkocht worden. De kippen zelf worden later ook verkocht om met dat geld nieuwe kuikens te kopen. Zo ontstaat een winstgevende cirkel. Een deel van die winst gaat naar de vrouwen zelf, het andere deel wordt aangewend om de aankoop-verkoop cirkel in stand te houden.

Spijtig genoeg heeft een storm de infrastructuur vernietigd. Het terrein is nu omgevormd tot een citrusplantage, recent uitgebreid met een groentetuin dank zij een systeem van irrigatie in het droge seizoen.

De graanmolen:  De bereiding van het eten neemt een groot deel van de dag in beslag: de vrouwen moeten het graan eerst halen, daarna volgt een omslachtige en tijdsrovende procedure om van dat graan meel te maken. De graanmolen maakt deze procedure veel makkelijker waardoor er veel tijd wordt gewonnen, tijd die kan besteed worden aan de kinderen, hun gezondheid en opleiding.  Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de molen en eventuele reparatie.

De waterput:  Water. Het meest essentiële voedingsbestanddeel. En toch moeten dikwijls lange afstanden afgelegd worden om eraan te geraken.  Niet moeilijk te begrijpen dat met de bouw van een eigen waterput de levenskwaliteit in een dorp er enorm op vooruit gaat.

De bakkerij:  Hiermee kan dagelijks vers brood gebakken worden voor de kinderen zodat zij, samen met vitaminerijke melk, een voedzame maaltijd naar binnen krijgen.  Het overige brood wordt verkocht en zorgt zo voor een inkomen.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.