Nederlandsekop
Dutch French

Hoe steunen?

Fiscaal attest

Wanneer u een bijdrage wil doen is het belangrijk om te weten dat Projecten voor Afrika een minimum aan administratieve kosten hanteert om er een maximum aan hulp te kunnen uithalen en dat het een vzw is die door zijn jarenlange bestaan en bewezen doeltreffendheid fiscale attesten kan uitgeven aan zijn leden en sponsors.

Concreet betekent dit dat er voor elke bijdrage vanaf 40€ een fiscaal attest wordt afgeleverd.  Op voorwaarde dat de gift aan de vzw onherroepelijk is en dat het minimum bedrag van 40€ in één en hetzelfde jaar gestort wordt.

Het fiscaal attest wordt afgeleverd in het jaar dat volgt op het jaar van de storting, ten laatste in de maand maart. Voor vragen in dit verband kan u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lidgeld

Wil u ook iets doen dat wel degelijk een verschil uitmaakt en dat u op de voet kan volgen, word dan lid van Projecten voor Afrika.  Als u weet dat met 10€ een hele familie voorzien kan worden van een essentiële melkvoorraad gedurende een hele maand, dan is het duidelijk dat we met uw bijdrage nog meer grootse dingen kunnen doen.

Lidgeld: 150€ per jaar

Om statutair lid te zijn van de vzw en uitgenodigd te worden op de algemene vergadering bedraagt de jaarlijkse bijdrage minimum  150€. Hiervan beschouwt de fiscus de eerste 10 € als kostenvergoeding voor de ledenadministratie en dus niet fiscaal vrijstelbaar.

De bijdragen kunnen maandelijks of jaarlijks gestort worden en kunnen op eender welk moment stopgezet worden.  Indien u voor een maandelijkse storting kiest, gelieve dit dan via vaste opdracht te doen.  U kan zich inschrijven door een mailtje met uw gegevens te zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .  


Als lid wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen en de evenementen die wij regelmatig organiseren.  Eenmaal per jaar is er een algemene ledenvergadering zodat u kan kennismaken met de mensen die dit allemaal waarmaken.

BBAN: 880-4548001-09
IBAN: BE52 8804 5480 0109
BIC: HBKABE22

Stortingen

U kan natuurlijk op elk moment een bedrag naar keuze storten, als lid of niet-lid.  
Wanneer u een specifieke storting wilt doen voor een project of als cadeau, stuur ons dan met uw storting ook een mail. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vanaf 40€ krijgt u immers een fiscaal attest waarvoor wij uw gegevens nodig hebben.

BBAN: 880-4548001-09
IBAN: BE52 8804 5480 0109
BIC: HBKABE22

Bedrijven

Wenst u zich als bedrijf te engageren om projecten te ondersteunen die wel degelijk een verschil maken, dan kan u voor 150€ per jaar lid worden van Projecten voor Afrika.  Een grotere storting is natuurlijk altijd welkom.  
Daarnaast kunnen wij ook, samen met u, speciale formules uitwerken zodat u zich als bedrijf op maat kan engageren. Enkele voorbeelden:

  • Wil u uw team/ werknemers dichter bij elkaar brengen? Dan kunnen ze samen een project sponsoren, we kunnen het goede doel integreren in uw teambuildings/ events of zelfs een incentive naar Senegal uitwerken via een gespecialiseerd agentschap.
  • Zoekt u nog een speciaal idee om te integreren in uw motivatieprogramma?  Een deel van de punten die uw klanten of werknemers hebben gespaard kunnen doorgestort worden aan het goede doel.  Veel mensen willen namelijk helpen maar weten niet waar te beginnen, u kan hen de perfecte opportuniteit bieden.
  • Of wil u uw bedrijfsnaam linken aan een goed doel?  U kan dan op onze site geïntegreerd worden via een gesponsorde link of opgenomen worden in onze evenementen en communicatie.
  • Aarzel niet onze voorzitter te contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Weetje: door het fiscale attest kan u de bijdrage inbrengen in uw boekhouding.

 

Verlenging akkoord fiscale attesten.

Wij hebben akkoord gekregen van de Minister Van Ontwikkelingssamenwerking voor de verlenging van afgifte van fiscale attesten tem 2024.

 

Copyright © 2017. All Rights Reserved.